LIVE: 4 x Saumattoman Asiakaskokemuksen periaatetta @What’s Going on in Retail 2019

December 30, 2019
 | 
Ilona Oksanen


Saadessani kutsun tulla edustamaan nimenomaan erikoiskaupan näkökulmaa marraskuiseen What’s going on in retail-tapahtumaaan, otin kutsun suurella innolla vastaan. Jes - mikä mahtava tilaisuus päästä taas uuden yleisön eteen ja pumppaamaan leffateatterillinen kaupan jengiä täyteen uutta intoa ja inspiraatiota. Mutta myönnettäköön - tapahtuman koko, kollegoista koostuvat kuulijakunta sekä upeat puitteet saivat punttini tutisemaan!


What’s going on in retail - tapahtuma on kerännyt jo kahdeksan vuoden ajan kaupan alan toimijoita yhteen kuulemaan kaupan alan uusista tuulista, verkostoitumaan ja tapaamaan kollegoita. Tällä kertaa kertaa näyttämönä toimi uuden karhean kauppakeskus Triplan Cinnamon elokuvateatteri ja kaksipäiväisessä tapahtumassa kuulijoita olikin toista sataa. 


Päätin poiketa perus seminaarisisällöistäni, jotka usein käsittelevät näkökulmia kaupan tulevaisuuteen tai visuaalisen kokemuksen kehittämiseen ja keskittyä teemaan, jonka koen olevani yksi kaupan alan suurimmista menetetyistä mahdollisuuksista. Teemaan, joka on koko ajan vahvemmin ja vahvemmin osa visiotani ja palveluitani asiakaskokemuksen kehityksessä ja tulevaisuudessa.Oodi Saumattomalle Asiakaskokemukselle

Työssäni törmään päivittäin retail organisaatioiden haasteisiin kaupan digitaalisten kanavien ja fyysisten myymälöiden irrallisesta luonteesta ja vallitsevaan yleiseen hämmennystilaan näiden kahden kanavan todellisesta tarkoituksesta, mahdollisuuksista ja arvosta osana modernia kaupan asiakaskokemusta. Vastakkainasettelu on selkeä ja kehitystyö tehdään usein joko-tai-näkökulmalla, riippuen organisaation, johtoryhmän ja laaditun strategian painotuksesta. Verkkokauppa TAI myymälät. 


Neljäkymmentäviisi minuuttiani olivat oodi Saumattomalle Asiakaskokemukselle ja siilojen sijaan keskityin verkkokaupan ja myymälöiden symbioottisen kehittämisen näkökulmalle.


Miltä saumattomuus tuntuu asiakkaan näkökulmasta? Mitkä todella ovat asiakkaiden odotukset ja oletukset? Mitkä ovat Saumattoman asiakaskokemuksen perusprinsiippejä? Mitkä ovat konkreettisia ja helppoja toimenpiteitä, joilla toimijan koosta riippumatta näihin ‘matalalla roikkuviin hedelmiin’ päästäisiin käsiksi?


Omnichannel Retail Roadmap


Omnichannel Retail Roadmap johdatteli kuulijat 4 Saumattoman Asiakaskokemuksen periaatteen pariin, niiden parhaimpiin toteutuksiin ja liiketoiminnallisiin mahdollisuuksiin. 

  

1: Ole olemassa ja löydettävissä

  • Saumattoman Asiakaskokemuksen syntysijat Googlessa 
  • Web-to-store & Store-to-web strategia

 

2: Brändikokemuksen johdonmukaisuus

  • Brändimarkkinoinnin toimenpiteiden monikanavaiset toteutukset
  • Myymälärajapinnan laadukkaat visuaaliset toteutukset


3: Datan ja estetiikan balanssi

  • Monikanavaisen datan hyödyntäminen yli kanavarajojen 


4: Ihmiset ja organisaatiot

  • Asiakaskokemuksen johtaminen ja jalkautus
  • Työntekijäkokemus saumattomuuden portinvartijana

Kuulijoiden kokemuksia:

"Ilonan näkemyksellinen esiintyminen haastoi retail-alan toimijat näkemään saumattoman omnichannel-asiakaskokemuksen mahdollisuutena tuoden esiin myös muutoksen välttämättömyyden. Hänen esille tuomat kansainväliset esimerkit insproivat kuulijoita pohtimaan miten kivijalka ja verkkokauppa voivat aidosti tukea toisiaan kasvattaen asiakastyytyväisyyttä ja ennen kaikkea liiketoimintaa."
Outi Mäkelä, Digital Strategist, Sanoma MediaPoimi tästä kuumat kysymykset Saumattoman Asiakaskokemuksen kehittämiseen omassa retail organisaatioissasi:


1. Millä tavoin kanavanne = tiiminne voisivat tukea toistensa menestystä?

2. Kuka teidän organisaatiossa on vastuussa omnichannel asiakaskokemuksen kehittämisestä?

3. Ovatko myymälänne aidosti ‘visiitin väärti’?

4. Johdetaanko teidän asiakaskokemusta myymälässä vai konttorilla?

5. Onko teidän omnichannel kaupassa oikeasti kiva käydä?


Onko Saumattoman Asiakaskokemuksen kehittäminen mukana myös Teidän organisaationne strategisissa tavoitteissa? Kiinnostuitko kartoittamaan Saumattoman Asiakaskokemuksenne tilaa ja konkreettisia mahdollisuuksia myymälärajapinnassa ja verkkokaupassa? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää! 


What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Ota yhteyttä!
Olen kiinnostunut hakemaan Innovaatioseteliä
OTA YHTEYTTÄ
Hienoa! Olemme sinuun pian yhteydessä!
Oho! Jotain meni nyt vikaan. Kokeileppa uudestaan.
Ota yhteyttä!
Minua kiinnostaa
OTA YHTEYTTÄ
Hienoa! Olemme sinuun pian yhteydessä!
Oho! Jotain meni nyt vikaan. Kokeileppa uudestaan.
takaisin blogiin